معرفی ارقام مقاوم در برابر تنشها؛ اولویت محققان سازمان تات

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بر معرفی ارقام مقاوم در برابر تنشها از سوی محققان سازمان تات و اهمیت تولید بذور سبزی و صیفی در کشور برای رسیدن به خودکفایی تأکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات، غلامرضا گلمحمدی در گردهمایی سالانه برنامهریزی بخش تحقیقات سبزی و صیفی و حبوبات آبی، با اشاره به چالشهای مهمی همچون کمآبی، خشکسالی، تغییرات اقلیمی و شوری خاک و آب، گفت: برای مقابله با این چالشها و تأمین امنیت غذایی کشور، باید به سمت اجرای برنامههای دانشبنیان حرکت کنیم.
وی بر اهمیت دو سند بالادستی، سند دانشبنیان امنیت غذایی و برنامه هفتم توسعه، در تسریع اجرای سیاستهای سازمان تات تأکید کرد و افزود: در برنامه هفتم توسعه تاکید شده است که براساس چشمانداز سند دانشبنیان امنیت غذایی طی ۱۰ سال آینده به ۱۶۰ میلیون تن غذا نیاز است .
معاون وزیر جهاد کشاورزی، از محققان و مؤسسات خواست برای شناسایی و پیشبینی چالشهای دهه آینده، ارقام مقاوم و سازگار با شرایط تنشزا معرفی کنند.
وی همچنین بر ضرورت افزایش ضریب نفوذ دانش و ارقام اصلاح شده در عرصه کشاورزی و جلب مشارکت بخش خصوصی در اصلاح نباتات تأکید کرد و گفت: ۹۸ درصد بذر کشور توسط سازمان تات، بهویژه مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، تأمین میشود.
گلمحمدی از برنامههای حمایتی سازمان برای محققان و شرکتهای دانشبنیان خبر داد و حمایت از برگزاری استارتاپهای نوآورانه را یکی از راهبردهای مؤسسه تحقیقات دانست.
وی افزود: سازمان تات با بهرهگیری از ظرفیتهایی نظیر پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاهها، سیاستهای مسئلهمحور و برنامهمحور خود را اتخاذ میکند.
رئیس سازمان تات از تدوین و ابلاغ آییننامههای جدید تشویقی و اصلاح آییننامه ترفیع اعضای هیات علمی خبر داد و اعلام کرد: برای تقدیر از محققان و مؤسسات برتر، تشویقنامهها و مشوقهای ویژهای در نظر گرفته شده است.
گلمحمدی در پایان، تحقق شعار سند دانشبنیان امنیت غذایی، شامل «فراهمی غذا»، «دسترسی به غذا»، «مصرف و سلامت غذا» و «تابآوری (ثبات و پایداری)» را از اهداف اصلی سازمان تات برشمرد و بر استفاده بهینه از منابع آب و خاک و جلوگیری از هدررفت منابع طبیعی با همکاری تمامی مؤسسات تأکید کرد.